Race tegen de tijd voor Britse medaillehoop Idowu om fit te raken

Phillips Idowu wil zich bij een fysiotherapeut in Londen verder laten behandelen.
REUTERS Phillips Idowu wil zich bij een fysiotherapeut in Londen verder laten behandelen.
Hinkstapspringer Phillips Idowu past voor het trainingskamp van de Britse atletiekfederatie in Portugal. De Britse medaillehoop heeft al meer dan een maand last van een heupblessure, maar doet er alles aan om tijdig fit te raken voor de Olympische Spelen in zijn thuisstad Londen.

De 33-jarige Idowu veroverde in 2009 de wereldtitel en sprong vier jaar geleden in Peking naar olympisch zilver. Sinds begin juni kon hij niet meer aan wedstrijden deelnemen, nadat hij zijn beste prestatie van het seizoen op 17m31 had gebracht.

"Phillips heeft de laatste tijd op training steeds last van een blessure en kan zich niet honderd procent geven", zegt Idowu's coach Aston Moore. "Hij vertelde me dat hij zich bij een fysiotherapeut in Londen verder wil laten behandelen en niet zal afreizen naar Portugal. Mogelijk vervoegt hij de stage wel later."

De kwalificaties voor de olympische finale van het hinkstapspringen bij de mannen zijn op 7 augustus. Vorig weekend droeg Idowu nog de olympische vlam in het Londense district Hackney, waar hij opgroeide. Als hij Londen haalt, worden het zijn vierde Zomerspelen.