Operatie belet hink-stap-springer Évora titel te verdedigen in Londen

De Portugese hink-stap-springer Nelson Évora heeft zich opnieuw geblesseerd aan zijn rechterscheenbeen. Na onderzoeken blijkt dat een operatie onvermijdelijk is, waardoor de gouden medaille van Peking 2008 zijn titel in Londen niet zal kunnen verdedigen. Dat meldt zijn club Benfica vandaag.

De 27-jarige Évora blesseerde zich tijdens de opwarming voor een meeting in Lissabon. Hij zeeg kermend van de pijn neer en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd.
 
"Ik, mijn trainer en de medische staf van mijn club zullen nu bekijken wat de beste opties zijn om deze blessure aan te pakken. Het is dezelfde blessure die ik eerder al eens opliep, maar het is wel minder erg dan we eerst vreesden", vertelt hij op de website van zijn club. Twee jaar geleden werd de Portugees al geopereerd aan hetzelfde scheenbeen, waardoor hij toen meer dan een jaar buiten competitie was.
 
"Gezien de recuperatietijd die ik nodig zal hebben, is deelname aan de Spelen onmogelijk. Maar dit is zeker geen einde van mijn carrière", benadrukte de atleet. "Ik ben mentaal sterk, me goed verzorgen om sterk terug te keren is nu mijn prioriteit.
 
Évora kroonde zich in 2007 eerder verrassend tot wereldkampioen. De Portugees bevestigde een jaar later echter met olympisch goud in Peking, met een sprong van 17 meter 67. Op het WK in Daegu vorig jaar werd hij vijfde met 17m35. (belga/adv)