Exclusief voor abonnees

Onze journaliste over uitstel Spelen: “Het houdt een zekere schoonheid in dat de atleten de controle in handen namen”

AP

Op 28 februari waren er bijna 3.000 mensen overleden aan het coronavirus en had de pandemie zich al over meer dan vijftig landen verspreid. En wat zei IOC-voorzitter Thomas Bach die dag? “Er is geen plan B. De Spelen gaan gewoon door.” Pas 8.000 doden en 100 landen later gaf de Duitse advocaat ongaarne toe dat het IOC aan andere scenario’s dacht, aan uitstel. Ongeveer elke andere sportfederatie die naam waardig had intussen al zijn belangrijkste competities uitgesteld of afgelast. Het IOC stak zelfvoldaan zijn kop in het zand. Tot de andere olympische comités haar er abrupt weer uit trok en met de neus op de feiten duwde – the show cannot go on. Of toch niet in 2020.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ronny cockuyt

    Het zou er nog maar aan mankeren dat de spelen niet doorgaan,landen die tegen dan hopelijk het corona virus onder controle hebben zouden,terug verenigd worden met landen waar het nog volop aan het rond woeden is,al die landen samen is juist goed om alles terug aan te wakkeren,dat ze zo lang getwijfeld hebben is niet normaal vind ik,het kost natuurlijk een pak geld maar niets boven de gezondheid