Murray maakt zich zorgen om zikavirus

epa
Tennisser Andy Murray wil eerst meer informatie over het zikavirus voordat hij definitief besluit of hij deze zomer afreist naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. "Ik verwacht sowieso te spelen, maar wil eerst wat meer informatie over de huidige situatie'', zei de olympisch kampioen van 2012 tegen de BBC. De Brit raadpleegt daarvoor een aantal artsen.

In een open brief aan de wereldgezondheidsorganisatie WHO riepen zo'n 150 wetenschappers vrijdag op de Spelen in Rio niet door te laten gaan. Ze vinden het 'onethisch' om het toernooi te houden vanwege het risico op besmetting. De WHO stelt dat de Spelen 'geen significante invloed' zullen hebben op de verspreiding van het virus.

De 29-jarige Brit vraagt zich na alle berichten af of de situatie in Brazilië wel veilig genoeg is. Het zikavirus, dat vooral door muggen wordt verspreid, kan tot ernstige afwijkingen bij ongeboren baby's leiden en is voornamelijk actief in Brazilië. Murray werd in februari vader van een dochtertje. Novak Djokovic liet eerder weten dat het afzeggen van de Spelen 'ondenkbaar' zou zijn.