Ga naar de mobiele website
^ Top

Mongoolse medaillewinnaars beloond met 'win for life'-bonus

Bronzen medaillewinnaar Munkh-Erdene Uranchimeg krijgt maandelijks 1.100 euro extra.
getty Bronzen medaillewinnaar Munkh-Erdene Uranchimeg krijgt maandelijks 1.100 euro extra.
Als motivatie kan het tellen: thuiskomen met een medaille en in ruil levenslang een maandelijkse bonus krijgen. De gelukkigen zijn de de Mongoolse atleten die op de Olympische Spelen in Londen een medaille voor hun vaderland veroverden. De Mongoolse president Tsakhiagiin Elbegdorj heeft de 'Win for life'-bonus beloofd tijdens de welkomstceremonie naar aanleiding van de terugkeer van de delegatie.

De bedragen verschillen per medaille. Zo geeft Olympisch goud recht op een maandelijkse bonus van 4 miljoen tugrik (omgerekend zo'n 2.393 euro), een zilveren plak is 3 miljoen tugrik waard (1.795 euro) en een bronzen medaille 2 miljoen tugrik (1.196 euro).

Elbegdorj feliciteerde de Mongoolse atleten en moedigde hen aan om Mongolië nog meer roem en glorie te bezorgen. Hij beloofde verder onder andere nog te zullen zorgen voor goede trainingsomstandigheden.

Aan de Olympische Spelen namen 29 Mongoolse atleten deel. Ze brachten in totaal 2 zilveren en 3 bronzen medailles mee terug naar Het Land van de Blauwe Hemel.

Tugstsogt Nyambayar behaalde zilver, maar is nog teleurgesteld dat hij naast het goud greep.
ap Tugstsogt Nyambayar behaalde zilver, maar is nog teleurgesteld dat hij naast het goud greep.
Meer over


Meld een bug