Meer dan de helft van de inwoners van Tokio wil geen Olympische Spelen in 2021

Photo News
Iets meer dan de helft van de inwoners van Tokio is gekant tegen een organisatie van de Olympische Spelen in de zomer van 2021 in hun stad. Dat bleek uit een peiling die vandaag werd bekendgemaakt. De Spelen hadden oorspronkelijk deze zomer in de Japanse hoofdstad moeten plaatsvinden, maar de coronapandemie stak daar een stokje voor.

Van de ondervraagde personen zei 51,7 procent te hopen dat de Spelen volgend jaar opnieuw worden uitgesteld of geannuleerd. Van hen wilde 46,3 procent de olympiade wel graag in de zomer van 2021 ontvangen.

Meer in detail wilde 27,7 procent een volledige annulering en stemde 24 procent in met een tweede uitstel. Van de ondervraagden koos 31,1 procent voor een ingeperkte olympiade, terwijl slechts 15,2 procent ongewijzigde Spelen wilde ontvangen. 

Het onderzoek werd telefonisch gevoerd door persagentschap Kyodo en televisiezender Tokyo MX tussen 26 en 28 juni. Er werkten 1.030 personen mee aan de enquête.

De Olympische en Paralympische Spelen in Tokio werden eind maart met een jaar uitgesteld vanwege de wereldwijde coronacrisis. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité verklaarden nadien meermaals dat een tweede uitstel niet tot de mogelijkheden behoort. Indien het evenement in de zomer van 2021 niet kan doorgaan, wordt het voor de atleten wachten tot in Parijs in 2024. De Spelen moeten volgend jaar starten op 23 juli en eindigen op 8 augustus.

Lees ook:

Het vierjarenplan van Nina Derwael: eerst vakantie, op het einde van de rit Parijs 2024 dankzij haar vriend (+)

Exact drie maanden na het uitstel van de Olympische Spelen: hoe haalbaar is Tokio 2021? (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.