Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik met een rotgevoel zit”

Mathieu van der Poel.
Photo News Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel had drie grote doelen in 2020: wereldkampioen worden in het veld, een klassieker winnen en olympisch mountainbikegoud in Tokio. Zijn eerste van drie opdrachten is al gelukt, maar door de coronapandemie zag hij eerst de klassiekers en nu ook de Spelen door de neus geboord.

“Het is een erg jammerlijke, maar wel begrijpelijke beslissing”, zegt de Nederlander over het uitstellen van de Spelen. “De gezondheid gaat voor, maar ik geef toe dat ik wel met een rotgevoel zit.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Vier jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting de Spelen van Tokio. En dat plan valt nu eigenlijk in het water. Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al vier jaar mee bezig bent. Dat is wel het geval voor iedereen die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze periode.”

Het enige nadeel is dat ik in 2021 misschien zal moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde

Mathieu Van der Poel

“Voorlopig is er ook weinig duidelijkheid wanneer we weer aan koersen toe zijn. Ik blijf voorlopig bezig, maar een echt plan maken lukt uiteraard niet, al zijn er wel enkele pistes. Ik hoop bijvoorbeeld wel dat het WK mountainbiken in Albstadt doorgaat zoals voorzien (eind juni 2020). Wat de Olympische Spelen in 2021 betreft? Het is moeilijk om vooruit te blikken, want je moet in de eerste plaats afwachten wanneer ze die gaan organiseren. Ik hoop op dezelfde periode, zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals nu ook gepland was. Het enige nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde, maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maria Hendrickx

    Ach Mathieu, elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Je kan toch maar enkel gelukkig zijn als je tevreden bent wat je hebt. En het is voor iedereen gelijk. De ene is er wat minder blij mee dan de andere maar wat zijn we met zijn allen zonder een goede gezondheid ...

  • wim rooyakkers

    Snap vdp goed ,maar voor familie die een dierbare verliezen aan het virus is het rotgevoel toch van een ander gehalte,en Mathieu na regen komt altijd zonneschijn,zeker als je nog jong bent