Marathonloper Abdelhadi El Hachimi naar Australië voor laatste kans op olympisch ticket

Photo News
Abdelhadi El Hachimi start zondag 3 juli in het Australische Southport (nabij Brisbane) in de Gold Coast marathon, in de hoop zich alsnog voor de olympische marathon te kunnen plaatsen. De 41-jarige El Hachimi bleef al drie keer onder de limiet (2u19:00), met 2u13:10, op 17 april 2015 in Hamburg als beste prestatie. Op 27 september waren in de marathon van Berlijn echter drie Belgen sneller.

Koen Naert (2u10:31), Willem Van Schuerbeeck (2u12:40) en Florent Caelen (2u12:51) zijn zo voorlopig de drie Belgische geselecteerden voor de marathon in Rio de Janeiro. El Hachimi moet dus minstens onder de tijd van Caelen duiken om op 21 augustus in Rio aan de start te staan. "Mijn persoonlijk record is 2u11:30 (in Amsterdam in 2011). Ik weet dus dat ik in staat ben om me bij de drie Belgen voor de olympische marathon te scharen", verklaarde El Hachimi vandaag in Jambes, waar zijn club SMAC Namen de Atletissima organiseerde. "Zondag verdedig ik nog mijn titel in de 20 kilometer van Brussel en dan trek ik op hoogtestage om me helemaal op de Gold Coast voor te bereiden."

Duimen voor gunstig weer
"Vorig jaar in Hamburg lag ik op schema om 2u12 te lopen, maar in de laatste twee kilometer gooide de wind toen roet in het eten en bovendien stond ik er helemaal alleen voor. Ik blijf er vertrouwen in hebben, want ik weet dat ik die tijd in de benen heb. Het parkoers van de Gold Coast marathon is een lange rechte lijn langs de kust. De toptijd is er 2u08. De kustwind hoeft dus niet nadelig te zijn. Ik duim voor gunstige weersomstandigheden op 3 juli."

BELGA
Getty Images