Kleinzoon Merckx naar Rio: "Eddy is zijn god"

Luca Masso en moeder Sabrina Merckx
rv Luca Masso en moeder Sabrina Merckx
Je eigen vlees en bloed zien schitteren op de Olympische Spelen, het is de droom van elke ouder. Hoogdagen worden het voor Sabrina Merckx (46), dochter van. Vanaf zaterdag begint zoon Luca (22) in Rio aan zijn goldrush. Als midvoor van... het Argentijnse elftal. "Dit is de verwezenlijking van zijn grote droom."

Luca Masso, aangename kennismaking. Zoon van Sabrina Merckx en ex-tennisser met Argentijnse wortels Eduardo Masso. Kleinzoon van Eddy en Claudine, neef van Axel. Stevig uit de kluiten gewassen kerel van 1m86 en 82 kilogram die in de BMW Hockey League, de hoogste afdeling van de Belgische hockeycompetitie, uitkomt voor de Waterloo Ducks. Lijkt als twee druppels water op zijn illustere grootvader.

"Papa is dan ook zijn god", zegt Sabrina. "En zelf is Eddy apetrots op Luca." Tweedejaarsstudent marketing ook aan het ICHEC in Louvain-la-Neuve. Maar die carrière staat nu even 'on hold'. Rio primeert, de rest is voor later. "Dit is de verwezenlijking van zijn grote droom. De Spelen zijn iets buitengewoons. Ik heb geweend. Van puur geluk. Je kan je niet voorstellen hoe ongelooflijk trots een moeder op haar kind kan zijn."

Waarom koos Luca Masso uiteindelijk voor het Argentijnse hockeyteam en niet voor de Red Lions? Dat ontdekt u op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang.

Luca Masso
BELGA Luca Masso
BELGA