Kim Meylemans vangt bot: Britse skeletonpakken goedgekeurd

Kim Meylemans
AFP Kim Meylemans
De Britse vrouwen mogen vrijdag en zaterdag hun nieuwe, hoogtechnologische pakken dragen tijdens de skeletoncompetitie. Na een officieel onderzoek zijn de pakken goedgekeurd. "De zaak is hiermee gesloten", bevestigt Martin Retl, coach van skeletoni Kim Meylemans.

Meylemans had samen met enkele concurrentes klacht neergelegd bij de internationale federatie IBSF. Ze deden dat nadat in The Guardian een artikel was verschenen waarin wordt beschreven hoe Laura Deas en Lizzy Yarnold dankzij hun nieuwe pakken tot een seconde per run wonnen ten opzichte van de concurrentie. 

Tijdens de trainingsruns hadden de leden van Team GB heel wat indruk gemaakt met hun scherpe tijden. "Het is opvallend dat de Britten er na een heel slecht seizoen hier opnieuw met kop en schouders bovenuit steken", stelde Meylemans. In de Britse pakken zou een soort spoiler zijn verwerkt die een enorm aerodynamisch voordeel oplevert, wat volgens Meylemans en co tegen de regels is. Onderzoek door de IBSF-jury bracht nu evenwel geen onregelmatigheden aan het licht. 

"Het Britse team heeft een wedstrijdpak naar de jury gebracht. Na een grondige inspectie is het pak conform verklaard aan het IBSF-reglement (artikel 10.16.3, red) en mag het gebruikt worden tijdens de olympische race", zegt Martin Retl. "De zaak is gesloten. Iedereen kan zich opnieuw focussen op de race." 
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Verstraete

  Ja Peter De Baets. Brits olympisch comitee beschikt over budgetten die je doen duizelen. Kim moet het zonder budget doen. Mocht ze onverwachts via een mirakel een medaille winnen dan staan de graaiers van Brussel wel klaar om op de foto te staan !

 • Peter De Baets

  Ik zie eigenlijk het probleem niet. Als iemand in een competitie zit, wil die winnen en als betere pakken daartoe kunnen bijdragen, waarom niet ? Competitie is nu eenmaal iets waarin je de beste probeert te zijn, misschien moeten we dat onze Belgische Olympische sporters eens uitleggen want op veel gezonde en sportieve competitiegeest kan ik ze niet betrappen met hun "we zien wel"-mentaliteit. De fiets waarop Eddy Merckx reed is ook niet meer die van vandaag.

 • François Nuyts

  Het Britse Team heeft een wedstrijdpak naar de Jury gebracht . Wat men moest doen is gewoon onverwacht er een uitpikken en die zijn (haar) wedstrijdpak controleren . Dit is hetzelfde als men iemand zijn Urine wil onderzoeken en die dat potje zelf naar de onderzoekers zou brengen .

 • Marc Geerts

  Pfffff, wat een commerce weer.

 • Remus Bogaert

  De macht van het Geld ...