Kevin Borlée zegt af voor WK aflossingen

Kapitein van Belgian Tornados keert donderdag terug naar België om blessure te laten behandelen

Photo News
Slecht nieuws voor de Belgian Tornados die zaterdag op het  WK aflossingen in Japan op zoek gaan naar een ticket voor het WK atletiek: kapitein Kevin Borlée moet afzeggen met een blessure en keert donderdag terug naar België voor zijn revalidatie. Zijn vader en trainer Jacques Borlée blijft optimistisch over de kansen van zijn 4x400m aflossingsteam om de finale te halen.

Tot vandaag ging alles goed met Kevin Borlée tijdens hun stage in het Japanse Mito, een kleine drie uur rijden van Yokohama, waar zaterdag het WK aflossingen begint. Geen onbelangrijke afspraak op de kalender want het is de eerste etappe richting Tokio 2020. Alleen de toptien krijgt een ticket voor het WK atletiek eind september in Doha, waar acht olympische tickets verdeeld worden. 

De Belgian Tornados moet de klus nu zien te klaren zonder hun kapitein en vaste ‘killer’. Kevin Borlée moet forfait geven omdat hij last heeft aan het bindweefsel rond zijn hamstrings. Een probleem waar de Brusselse spurter al langer mee sukkelt en dat hij onder controle heeft, maar op training vanochtend duwde hij volgens zijn trainer en vader Jacques Borlée het pedaal even te hard in. “Je moet daar geduldig mee omgaan maar mijn zonen zijn leeuwen, hé. Ik kan die niet altijd in toom houden.”

BELGA

Donderdag, terwijl de Belgische delegatie van Mito naar Tokio reist, keert de 31-jarige Borlée terug naar België. Hij gaat daar meteen op consultatie bij dokter Bellemans om aan zijn revalidatie te beginnen. “Het is geen ernstige blessure, maar hij zal toch tien dagen rust nemen,” zegt Jacques Borlée nog. “Dat verandert niet veel aan de planning want na het WK aflossingen waren toch twee weken rust ingetekend. Begin juni kan Kevin al hernemen en midden juli komt hij in competitie uit.”

Het is geen ernstige blessure, maar hij zal toch tien dagen rust nemen

Jacques Borlée

Ondanks het uitvallen van zijn zoon maakt Jacques Borlée zich niet al te veel zorgen over de kansen van de Belgian Tornados om hun opdracht tot een goed einde te brengen. “De anderen zijn in goede vorm. Jonathan (Borlée) heeft nog wat last aan zijn hamstrings maar dat vormt geen probleem en Jonathan (Sacoor) is nog wat aan het bekomen van zijn lange reis uit de VS. Maar Dylan (Borlée), Robin (Vanderbemden) en Julien (Watrin) zijn in uitstekende doen. Ik reken erop dat zij zich kwalificeren voor de finale.” Jacques Borlée stelt zaterdag voor de reeksen in principe Dylan Borlée op als eerste loper, gevolgd door Vanderbemden, Jonathan Borlée en Jonathan Sacoor als slotloper.

De 4x400m aflossingsploeg won vorige zomer goud op het EK atletiek in Berlijn en op het EK indoor in maart in Glasgow. Op de Spelen van 2016 grepen ze nét naast het olympisch brons.

Photo News

Cynthia Bolingo onzeker met achillespeesblessure

Cynthia Bolingo is door een achillespeesblessure onzeker voor de World Relays komend weekend in het Japanse Yokohama met de Belgian Cheetahs en de Belgische Mixed Relay. Dat bevestigde haar coach Carole Bam aan Belga. Cynthia test morgen op de 300m, nadien nemen ze een beslissing over haar deelname. 

De drie Belgische aflossingsploegen, de Belgian Tornados, de Belgian Cheetahs en de Mixed Relay, zijn op missie in Japan. Daar proberen ze zich komend weekend op de 4x400 meter te plaatsen voor het WK atletiek in Doha later op het seizoen. Maar nadat de Cheetahs eerder al vaste waarden Justien Grillet en Margo Van Puyvelde geblesseerd zagen afhaken, is nu ook absolute sterkhouder Cynthia Bolingo onzeker. Ze sukkelt met een ontsteking van de achillespees.

“Ik durf niet te voorspellen wat haar kansen op deelname nog zijn”, zegt Bolingo’s persoonlijke trainer en tevens bondscoach Carole Bam vanuit Japan. De blessure speelt al sinds januari, maar leek de laatste maanden helemaal onder controle. “Dat die ontsteking nu toch weer zo aanwezig is, had ik nooit verwacht.” 

Cynthia Bolingo.
EPA Cynthia Bolingo.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.