Kajakker Artuur Peters: "Ik ben blij met mijn B-finale"

BELGA
Kajakker Artuur Peters start morgen in de B-finale van de K1 1.000 meter op de Olympische Spelen in Rio. De jonge Limburger overleefde vandaag nipt de reeksen en werd vervolgens voorlaatste in zijn halve finale.

Na afloop van zijn twee races in het Lagoa Stadium, op het water waar Hannes Obreno zaterdag vierde werd in de skiff, reageerde Peters tevreden. "Het zijn twee leuke races geweest. Ik had een goed gevoel. Jammer genoeg zit er geen A-finale in maar dat is zeker geen probleem. Ik ben blij met mijn B-finale. Dat was het doel dat ik voor de Spelen voor ogen had. Ik kan dus zeker niet ontevreden zijn."

In de B-finale worden de plaatsen 9 tot 16 verdeeld. "Het is moeilijk te voorspellen waar ik ga uitkomen. Er zitten nog enkele toppers bij dus het wordt niet eenvoudig."

Peters is amper negentien en de regerende wereldkampioen bij de U23. "Tot een jaar geleden had ik nooit durven denken dat ik hier al op de Spelen zou staan. Het is toch gelukt, ik ben zeer tevreden. Ik hoop hier voornamelijk ervaring op te doen. Het resultaat op deze Spelen is niet heel belangrijk, een B-finale is zeer goed. Het is vooral de ervaring die ik hier opdoe die mij later zal van pas komen."

Peters wil hoe dan ook verder werken richting Tokio 2020. "Dat is zeker mijn ambitie. Ik doe het nog altijd heel graag. Zolang ik dat gevoel heb, blijf ik doorgaan."