IOC wil voor marathon en snelwandelen op Spelen uitwijken naar minder hete Sapporo

Het WK in Doha werd door de verzengende hitte een slagveld.
EPA Het WK in Doha werd door de verzengende hitte een slagveld.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil tijdens de Olympische Spelen in Tokio voor de marathon en het snelwandelen uitwijken van de hoofdstad Tokio naar Sapporo, op het eiland Hokkaido in het noorden van Japan.
Met de maatregel wil het IOC de atleten beschermen tegen de enorm warme zomermaanden in Tokio. In het noorden van het land liggen de temperaturen gemiddeld vijf à zes graden lager dan in de hoofdstad in die periode van het jaar (24 juli-9 augustus). Onlangs werd tijdens het WK in de Qatarese hoofdstad Doha nog maar eens duidelijk welke de gevolgen zijn van langeafstandslopen in een verzengende hitte. Het WK werd een slagveld. Het merendeel van de deelnemers moest opgeven om hun gezondheid niet in gevaar te brengen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • luc vanessa

    wie geeft deze spelen aan landen waar het in die periode not dun is atletiek te bedrijven . Dat weet men toch dat dit gevaarlijk voor de atleten is , maar zoals altijd het geld en de corruptie primeert