IOC-voorzitter Thomas Bach wil geen Spelen zonder publiek

REUTERS
De Olympische Spelen in 2021 in Tokio achter gesloten deuren organiseren, is voor het Internationaal Olympisch Comité geen optie. "Olympische Spelen zonder publiek, is wat we zeker niet willen", verklaarde IOC-voorzitter Thomas Bach na de bestuursvergadering in Lausanne.

"Er liggen wel verschillende scenario's op tafel om het probleem aan te pakken en de Spelen in Japan veilig te organiseren. We werken aan een oplossing. Het is onze taak om zowel de gezondheid van alle betrokkenen, als de olympische gedachte te beschermen."

Na lang aarzelen besliste het Olympisch Comité eind maart om de Spelen van 2020 met een jaar uit te stellen. Ze zullen nu van 23 juli tot 8 augustus 2021 plaatsvinden. In weke omstandigheden dat zal gebeuren, blijft door de coronapandemie onduidelijk.

REUTERS

Lees ook: Experts waarschuwen voor heropflakkering van virus in Tokio als Spelen doorgaan: “Aantal infecties zal onvermijdelijk de lucht inschieten” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raymonda dewulf

    Dan geen spelen hé zal er niet van wakker liggen, zullen de centjes van de tickets nodige ben voor het IOC topmanagers loon te kunnen uitbetalen zeker?