IOC had ‘goed gesprek’ met internationale federaties omtrent nieuwe datum voor Spelen

IOC-voorzitter Thomas Bach.
EPA IOC-voorzitter Thomas Bach.
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft donderdag tijdens een videoconferentie gesproken met de 33 internationale sportfederaties omtrent een nieuwe datum voor de Olympische Spelen in Tokio. 

Die waren voorzien van 24 juli tot 9 augustus, maar werden dinsdag uitgesteld wegens de verdere verspreiding van het coronavirus. De Spelen zullen ten laatste in de zomer van 2021 plaatsvinden, maar een precieze datum werd nog niet bekendgemaakt.

Na de conferentie verklaarde Thomas Weikert, de voorzitter van de Internationale Tafeltennisbond, “dat het een goed gesprek was”. Details kwamen vooralsnog niet naar buiten. Weikert gaf wel nog mee dat het IOC nu met de Japanse autoriteiten gaat samenzitten om een nieuwe datum te zoeken.

Weikert zelf kondigde eerder donderdag aan te hopen op een olympiade in het voorjaar van 2021.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.