Groot probleem: olympisch schietkampioen is wapenlicentie kwijt

AFP
Ruim tien weken voor de start van de Olympische Spelen heeft de Australische kleiduifschutter Michael Diamond een groot probleem. De tweevoudige olympische kampioen moest zijn wapenlicentie inleveren nadat hij dronken was betrapt achter het stuur, met een wapen en munitie op de achterbank. Zijn deelname aan de Spelen staat daardoor op losse schroeven.

Uit een blaastest bleek dat de 44-jarige Australiër met drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn auto was gestapt. Diamond raakte niet alleen zijn rijbewijs kwijt, maar ook zijn wapenvergunning. In zijn auto troffen agenten namelijk een geweer aan en 150 kogels. De dronken Diamond zou even daarvoor ruzie hebben gemaakt met zijn broer, die de politie inschakelde.

Diamond veroverde in 1996 in Atlanta olympisch goud in het kleiduifschieten op het onderdeel trap. Vier jaar later verlengde hij zijn titel in Sydney. De Australiër wil in Rio voor de zevende keer deelnemen aan de Olympische Spelen, waarmee hij het nationale record van eventingruiter Andrew Hoy zou evenaren.