Gaëlle Mys: "Ik vind het heel spijtig voor Julie Croket"

BELGA
Zondag turnt Gaëlle Mys de kwalificaties van de olympische allroundcompetitie. Net als vier jaar geleden in Peking hoopt ze de finale met de beste 24 te halen. "Het kan, maar het wordt moeilijk want er zijn een honderdtal kandidaten en het niveau ligt hier heel hoog", aldus de 20-jarige Gentse.

Op training verliep alles alvast naar wens. "Mijn laatste podiumtraining (waarbij wedstrijdomstandigheden worden nagebootst, red.) is heel goed gegaan. Ik heb geen foutjes gemaakt en alles tot een goed einde gebracht. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor de wedstrijd. Dat blijft afwachten."

Gaëlle Mys zou in principe niet deelnemen aan de Spelen, maar werd alsnog geselecteerd nadat haar concurrente Julie Croket een zware knieblessure opliep.

"Ik vind het heel spijtig voor Julie dat ze het toernooi zo moet missen", vertelt Mys. "Anderzijds ben ik altijd wel blijven doortrainen, omdat ik als reserve was aangeduid indien er iets met haar zou gebeuren. Ik wilde ook niet dat ze alleen zou moeten trainen. Mijn voorbereiding is op dat vlak dus dezelfde."