Evenepoel pinkte traantje weg na uitstel Spelen: “Een van de grootste hamers die ik al op mijn gezicht heb gekregen”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Hij was “een serietje” aan het kijken op zijn laptop, toen in de achtergrond op het nieuws de bijl viel: geen Spelen in 2020. “Schrikken”, was het voor Remco Evenepoel.

“Ik was alleen thuis en heb eens luid gevloekt. Meteen daarna heb ik mama gebeld en - raar, misschien -een traantje gelaten. Omdat Tokio het eerste doel was, waar ik al sinds 1 november naartoe werkte. We waren supergoed bezig en nu valt dat weg. Een begrijpelijke beslissing, want de gezondheid van de mensen primeert. Maar voor ons, atleten, komt dat hard aan. Het is één van de grootste hamers die ik al op mijn gezicht (sic) heb gekregen.”

Corona stopt ook Evenepoel, die zich “nu niet de nek gaat aftrainen”: bekijk hier aflevering 2 van exclusieve docureeks ‘Ik ben Remco’

Evenepoel wanhoopt niet. Hij is dan ook nog máár 20. “Voor mij is het niet zo erg. In 2021 zal ik een jaartje ouder en sterker zijn. Dat kan zijn voordelen hebben.” Na Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië, Luik-Bastenaken-Luik en de Giro ziet hij nu een volgende doel opgaan in rook. Zo krijgt zijn seizoen 2020, dat met vijf zeges uitstekend was begonnen, stilaan een wrang vervolg. “Dat is zo. Maar het is belangrijk om nu niet te gaan panikeren, gezond te blijven en de raad van de overheid op te volgen. Ik weet van mezelf dat ik mentaal sterk ben. En dat dit me geen ‘klopje’ of inzinking zal bezorgen. Met de steun van mijn familie, mijn vriendin Oumi en mijn naaste vrienden gaat dit zeker lukken.”

De Tour is alleszins geen optie. Zelfs iemand als ik kan dat niet. Waarmee ik bedoel: ik mag het dan voor mezelf wel haalbaar achten, lichamelijk is het dat wellicht niet

Remco Evenepoel

Grote ronde?

Met op zijn minst twee koersloze maanden in het vooruitzicht wordt het zoeken naar een perspectief. “Voor wie, wat en wanneer train ik nu? Het is de vraag die we ons allemaal stellen. Maar niemand die het antwoord kent. Hopelijk gaan de BK’s door. Dat zouden twee enorm grote doelen kunnen worden. (lacht) Maar dat zal dan zo zijn voor het hele Belgische peloton. Des te beter.” Of hij dit jaar nog ergens zijn groterondedebuut zal maken? “Goeie vraag. Houdt de Vuelta stand? Het WK, in september, is ook een doel op zich. Moeilijk dus. De Tour is alleszins geen optie. Zelfs iemand als ik kan dat niet. Waarmee ik bedoel: ik mag het dan voor mezelf wel haalbaar achten, lichamelijk is het dat wellicht niet. De ploeg heeft een perfecte planning opgesteld en die blijf ik volgen.” 

Remco Evenepoel.
Photo news, RV Remco Evenepoel.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • freddy cardoen

  Ach jongen volgend jaar een jaartje ouder en sterker en dit jaar de Vuelta.

 • JEAN JEHOUL

  Het moet een klap (ipv hamer) in het gezicht zijn beste vriend ... Die vent met de hamer kom je best niet te vaak tegen ... ;-)

 • Peter Jacobus

  18599 doden, dat is een zeer grote hamer denk ik

 • Karel Van Beeck

  Beste Remco, als deze 3 a 4 maanden van je nog prille leven de enige ingrijpende gebeurtenis in gans je leven zal zijn dan hoef je niet te klagen.

 • Rudy Hermie

  GEZONDHEID van de mensen gaan voor