Emma Meesseman juicht beslissing toe en heeft geduld: “We wachten al zo lang op de Spelen, wat is een jaar dan?”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ook voor de Belgian Cats worden de Olympische Spelen met maximaal één jaar uitgesteld. “Dit was de enige juiste beslissing”, vertelt Emma Meesseman in het VTM-programma ‘Blijf in uw Kot’. “Het is belangrijk dat het niet afgelast is, maar wel uitgesteld wordt. We gaan sowieso naar Tokio. We wachten er al lang op. Wat is een jaar dan?” Meesseman denkt ook dat ze de positieve flow kunnen behouden. “We zijn nog allemaal jong en spelen in professionele ploegen in het buitenland waar we nog kunnen groeien. Ik maak mij geen zorgen, we gaan hier sterker uitkomen.” 

LEES OOK: Ann Wauters weigert olympische droom op te geven: “Kan nu niet zeggen dat ik er de stekker uit trek”

Meesseman speelt in Europa voor UMMC Ekaterinburg en sprak ook over de situatie in Rusland. “In Ekaterinburg zijn de scholen gesloten, en dat is het. De restaurants en de supermarkten zijn gewoon open. Iedereen komt op straat. Er is geen social distancing. Onze Russische basketbalcompetitie is wel stopgezet én afgelopen. Wij zijn daardoor uitgeroepen tot kampioen.” 

Emma Meesseman.
Blijf in uw Kot Emma Meesseman.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.