DIT gebeurde vannacht in Rio: zilveren Timmers - 'Team USA' wankelt (even) - Neymar & co grijpen laatste strohalm

Na de fantastische zilveren medaille van Pieter Timmers zou je haast vergeten dat er ook nog heel wat andere sporten op het programma stonden vannacht. Dit is wat u naast de schitterende race van Timmers zeker niet mag missen.

Australiërs doen Dream Team zweten, record voor Carmelo Anthony

De basketbalsterren van Team USA veegden al de vloer aan met China en Venezuela, maar Australië werd toch een ander paar mouwen. Sterker nog, de Amerikanen hadden een uitstekende Carmelo Anthony nodig om een eerste nederlaag af te wenden. Na de eerste helft keek Team USA tegen een achterstand van 54-49 aan. Geen onoverbrugbare kloof, maar toch moest 'Mello' zijn team bij de hand nemen. Met liefst 9 driepunters en 31 punten loodste de NBA-speler van de New York Knicks zijn ploegmakkers niet alleen naar de zege (98-88), hij kroonde zichzelf ook tot beste Amerikaanse schutter op de Olympische Spelen. Daarmee laat hij grootheden als LeBron James (273 gescoorde punten), David Robinson (270 punten) en Michael Jordan (256 punten) achter zich.

AFP

Neymar en co kunnen dan toch scoren

Twee wedstrijden stond de Braziliaanse voetbalploeg droog. Vannacht brachten ze daar met het mes op de keel dan toch verandering in. Neymar en co moesten wel scoren tegen Denemarken om nog kans te maken op een ticket voor de kwartfinales en dat deden ze ook. Plots was de ban gebroken, want de jeugdige 'Goddelijke Kanaries' lieten de netten tot vier keer toe trillen. Goals waren er van Gabriel Barbosa (2x), Gabriel Jesus en Luan. Brazilië stoot als groepswinnaar door en ontmoet nu Colombia. Denemarken speelt dan weer tegen Nigeria in de kwartfinales.

Gabriel Barbosa ontvangt felicitaties van Neymar.
AP Gabriel Barbosa ontvangt felicitaties van Neymar.

Zeven jaar na bijna-dood-ervaring pakt schoonspringer goud

Duiken vanop een enorme hoogte is nooit zonder gevaar. Vraag dat maar aan Chris Mears. Zeven jaar geleden leek een verkeerde sprong de schoonspringer fataal te worden, maar ondanks een geschatte overlevingskans van vijf procent timmerde Mears verder aan de weg naar de top. Met succes, want in Rio pakte hij deze nacht samen met Jack Laugher de gouden medaille in het synchroonduiken vanop de driemeterplank. De eerste voor Groot-Brittanië in die categorie.

Lees het hele verhaal hier.

AFP

Drie agenten gewond na schietpartij in favelacomplex

Een eenheid van de politie is beschoten in het beruchte favelacomplex Maré in Rio de Janeiro, waar momenteel de Olympische Spelen plaatsvinden. Minstens drie agenten raakten gewond, een van hen is zwaargewond, aldus het nieuwsportaal O Globo. De agenten werden aan de ingang van de favela door drugshandelaars beschoten. Het Maré-complex ligt in het noorden van de stad, op zowat 9 kilometer van de internationale luchthaven van Rio de Janeiro.

De laatste weken kwam het al verschillende keren tot confrontaties tussen de politie en drugshandelaars, en de sfeer in de favela's is dan ook gespannen.

AP

Lecluyse en Vanluchene stellen teleur

Fanny Lecluyse is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de 200 meter schoolslag. Onze landgenote tikte aan in 2'27"16, ruim drie seconden boven haar Belgisch record. In totaal de zeventiende tijd van alle deelneemsters.

Luttele minuten volgde Emmanuel Vanluchene het (slechte) voorbeeld van Lecluyse. De 23-jarige West-Vlaming moest tevreden zijn met een derde plaats in zijn reeks en een tijd van 2'01"36, de 23ste tijd van alle deelnemers en uiteraard niet genoeg voor de halve finales.

BELGA