Clijsters en Van Acker blijven op medaillekoers, Maeyens stelt teleur

EPA
Na dag 5 van de Olympische Spelen blijven zowel Kim Clijsters als Evi Van Acker nog steeds in de running voor een olympische medaille. Roeier Tim Maeyens stelde dan weer teleur in zijn halve finale, waarin hij laatste eindigde.

Kim Clijsters versloeg vandaag in de achtste finales van het tennistoernooi Ana Ivanovic. In de kwartfinales, die morgen al op het programma staan, wacht Maria Sharapova. Steve Darcis leed op het gras van Wimbledon een logische nederlaag tegen de Spanjaard Almagro.

Zeilster Evi Van Acker komt steeds dichter bij haar grote droom, olympisch goud in de Laser Radial. De Gentse won in Weymouth regatta 5 en werd vijfde in regatta 6. In de stand telt ze amper twee punten meer dan de Ierse leider Annalise Murphy. Wannes Van Laer (Laser) is voorlopig 31e, Sigrid Rondelez (RS:X) staat 22e.

Droom uiteengespat
Tim Maeyens, een andere podiumkandidaat die vandaag in actie kwam, zag zijn droom op een derde olympisch finale uiteenspatten. De West-Vlaming werd in zijn halve finale van de skiff zesde en laatste.

Dan was kajakker Mathieu Doby er dichter bij. Hij miste de finale van de K1 slalom met amper 2,03 seconden.

Turner Jimmy Verbaeys mocht als eerste Belgische mannelijke gymnast ooit aantreden in een olympische finale. Het 18-jarige talent verdedigde zich met verve en werd 21e op 24.

De Red Lions speelden tegen Nederland hun tweede groepsmatch. Net als tegen Duitsland gingen de hockeymannen ook tegen Oranje onderuit (1-3).

Philippe Gilbert en Liesbet De Vocht verdedigden de Belgische kleuren in de tijdrit. 'Phil' finishte als 17e, De Vocht werd 23e.

Fanny Lecluyse tot slot werd uitgeschakeld in de reeksen van de 200m schoolslag.

BELGA