Chinese wereldkampioene legt positieve test af en neemt toch deel aan Spelen

Tussen alle dopingheisa rond de Russische olympische delegatie duikt er nu een bizar verhaal op rond Liu Hong. De Chinese wereldkampioene snelwandelen legde een positieve dopingtest af in mei en werd dan maar voor een maand geschorst. Tot 13 juli, zodat Hong nog kan deelnemen aan de Olympische Spelen.

De Chinese snelde naar goud op de wereldkampioenschappen snelwandelen in Rome, maar deed dat blijkbaar niet zonder zich te bezondigen aan een verboden middel. Een dopingtest toonde aan dat Hong higenamine had gebruikt. Hetzelfde product waar ook Mamadou Sakho vorig seizoen positief op werd getest. De voetballer van Liverpool moest een voorlopige straf van een maand uitzitten.

Geen woord op website IAAF
Hong was dus hetzelfde lot beschoren. De Chinese Atletiekfederatie schorste de atlete tussen 13 juni en 13 juli, maar de Olympische Spelen komen voor haar dus niet in het gedrang. Zo mag de 29-jarige snelwandelaarster straks op 19 augustus in Rio gewoon aan de start verschijnen. Op de website van de IAAF wordt er echter met geen woord gerept over de positieve test en de bijhorende schorsing van Liu Hong.