China houdt hele week veiligheidsoefeningen

UNKNOWN

De komende week staat in Peking in het teken van veiligheidsoefeningen met het oog op de Olympische Spelen. Volgens de Chinese media zal vooral de respons op terroristische aanvallen worden geoefend.

'Chinese Muur 5'
De reeks oefeningen, die door het ministerie van Openbare Veiligheid is omgedoopt tot 'Chinese Muur 5', wordt gehouden op "echte plaatsen, met echte mensen, in de reële tijd en met echte manschappen", zo meldt het agentschap Xinhua. Het doel is de reactiecapaciteit van de Chinese overheid te testen en na te gaan hoe de coördinatie tussen de verschillende veiligheidsdiensten verloopt.

Chemische aanval
Gisteren werd een eerste test gehouden. Daarbij werd een chemische aanval tijdens het volleybaltoernooi nagebootst. Vierhonderd mensen namen deel aan de oefening.

100.000 veiligheidsmensen
China heeft voor de Olympische Spelen een team, met onder andere commando's, politie en militairen, klaar staan van liefst 100.000 mensen. De vrees bestaat immers dat terroristen willen toeslaan tijdens het belangrijkste sportevenement ter wereld. (belga/eb)