Bouw van olympisch stadion in Tokio is afgerond

EPA

Acht maanden voor de start van de Spelen is de bouw van het nieuwe olympische stadion in Tokio afgerond. Aan het nieuwe stadion, waarin 60.000 zitjes zijn voorzien, is drie jaar gewerkt. De totale kostprijs bedraag 157 miljard yen (1,3 miljard euro). Architect Kengo Kuma vond zijn inspiratie in traditionele technieken en gebruikte veel hout. Om de verwachte enorme hitte buiten te houden, zijn onder meer 185 grote ventilatoren geïnstalleerd. In Tokio kan het tijdens de zomer tot 40 graden warm worden.

Het stadion zal tijdens de Spelen worden gebruikt voor de openings- en sluitingsceremonie, voor atletiekwedstrijden en enkele voetbalmatchen.

AFP
AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeffrey Deekers

    Neem daar eens een voorbeeld aan, 8 maanden op voorhand ipv het hele beschamelijke process hier met ons eurostadion. Overlast? Ze kunnen het daar bouwen midden in een stad met 4 keer meer inwoners dan heel ons land bijeen...