BOIC zendt 50 atleten op olympische stage

Onder andere Hans Van Alphen gaat mee op stage
BELGA Onder andere Hans Van Alphen gaat mee op stage
Overmorgen, 1000 dagen voor de Olympische Spelen 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro, vertrekken ongeveer 50 atleten op olympische stage richting het Spaanse Lanzarote. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) vandaag bekend.

In Lanzarote, waar de atleten twee weken verblijven, zullen sport, training en teambuilding centraal staan, aldus het BOIC. "De stage gaat door in Club La Santa, waar atleten zoals Evi Van Acker, de broers Borlée, Kirsten Flipkens en Hans Van Alphen kunnen trainen in zeer performante infrastructuren", zo staat in het persbericht te lezen. "Ook de coaches, begeleiders en de BOIC-staf reizen mee naar het Spaanse eiland."

"Met 1000 dagen tot Rio 2016 is er nog een hele weg af te leggen", stelt delegatieleider Eddy De Smedt. "Toch is het belangrijk voor de teamspirit van het Belgian Olympic Team dat atleten meerdere stages samen hebben. Het bewijs dat de atleten en hun omkadering dit ook vinden, wordt vertaald door hun positieve reactie op onze uitnodiging, 50 atleten uit 10 verschillende sporten: atletiek, gewichtheffen, judo, kajak, taekwondo, tennis, triatlon, wielrennen, zeilen en zwemmen. Met skiester Katrien Aerts zal er ook een wintersport aanwezig zijn."

"Het BOIC nodigde ook de professoren Peter Hespel van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KULeuven en Marc Francaux van de Faculté des Sciences de la Motricité van de UCLouvain uit. Samen met Dr. Marc Vangrinsven van het BOIC zullen zij er werken rond thema's als hydratatie, warmte en vochtigheid."