BMX-ster Elke Vanhoof mag naar Rio

belga
BMX-ster Elke Vanhoof heeft de zesde plaats behaald in de Wereldbeker in het Nederlandse Papendal en plaatste zich daarmee voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De zege ging naar de Nederlandse Laura Smulders, zilver was voor de Australische Caroline Buchanan, de Française Valentino pakte de derde plaats.

Eerder werd Vanhoof zaterdag ook al zesde in de tijdrit in een tijd van 40.039, de zege ging naar de Australische Caroline Buchanan, de Amerikaanse Alise Post en de Nederlandse Laura Smulders vervolledigde het podium.

Met de zesde plaats in de finale zet Vanhoof een beslissende stap richting deelname aan de Olympische Spelen van deze zomer in het Braziliaanse Rio. Eerder schopte Vanhoof het in Santiago del Estero (Argentinië) tot in de finale. In de tweede Wereldbeker, in het Britse Manchester, moest de Kempense het met een plek in de halve finale stellen. Dankzij deze zesde plaats is ze nu mathematisch zeker van deelname aan de Olympische Spelen.

Dubois
Vier jaar geleden verdedigde Arnaud Dubois de Belgische kleuren in het BMX op de Olympische Spelen in Londen. Hij sneuvelde in de kwartfinales.

Bij de heren ging de zege in de Wereldbeker naar de Let Maris Strombergs, de Zwitser David Graf werd tweede, de Colombiaanse Ramirez Yepes werd derde.

belga