Beslissing over mogelijk uitstel van Spelen zou “binnen enkele dagen” vallen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een definitief besluit over het uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio laat niet lang meer op zich wachten. Bronnen binnen de olympische beweging hebben gemeld dat het besluit “binnen enkele dagen” valt.

De internationale druk om de Spelen vanwege de coronapandemie niet deze zomer te houden, neemt steeds verder toe. Diverse landen hebben al aangekondigd het evenement te boycotten als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vasthoudt aan de geplande periode van 24 juli tot en met 9 augustus. Ook veel mondiale sportbonden en sporters pleiten voor uitstel.

De Japanse premier Shinzo Abe heeft dinsdagmiddag telefonisch contact met IOC-voorzitter Thomas Bach over mogelijk uitstel van de Olympische Spelen vanwege het coronavirus.

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.