Belgian Tornados trekken als ‘olympische’ Himalaya-expeditie én voor het goede doel de Mount Everest op

Nog geen drie weken geleden pakten ze WK-brons in Doha, vanmiddag bliezen de Belgian Tornados opnieuw verzamelen op Zaventem. Bij wijze van teambuilding met het oog op de Spelen van Tokio volgend jaar, trekt onze 4 x 400 meter-ploeg twee weken lang op expeditie naar Nepal en de Himalaya. De Mount Everest op. Een nachtelijk ideetje van, hoe kan het ook anders, Jacques Borlée. De trainer jaagt zijn drie zonen Jonathan, Kevin en Dylan, Jonathan Sacoor, Julien Watrin en Robin Vanderbemden niet naar de top (8.848 m) maar tot aan het Everest base camp, toch gelegen op 5.346m hoogte. De Tornados willen met deze expeditie ook geld inzamelen voor een goed doel, dat de ploeg nauw aan het hart ligt: SOS Kinderdorpen. Ze haalden al 15.000 euro op, nu hopen ze de lokale organisatie in Kathmandu nog meer te kunnen geven. 

Wie een steentje wil bijdragen kan een gift doen via sos-kinderdorpen.be/BelgianTornadosNepal

Van links naar rechts: Julien Watrin, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée, Kevin Borlée, Jonathan Borlée en Jacques Borlée klaar voor het Himalaya-avontuur.
Photo News Van links naar rechts: Julien Watrin, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée, Kevin Borlée, Jonathan Borlée en Jacques Borlée klaar voor het Himalaya-avontuur.

Jacques Borlée: “Altijd op zoek naar bijzondere bestemmingen”

“Ik zoek altijd naar bijzondere bestemmingen”, vertelt Tornados-coach Jacques Borlée. “We gingen al naar de tweede grootste gletsjer van Europa en naar de Grand Canyons in de Verenigde Staten. Maar alles verloopt uiteraard in volledige veiligheid. De Mount Everest zien, dat doe je maximaal één à twee keer in je leven.” 

Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • louis meuleman

    Meuleman Louis Waar is dit nu goed voor zo een dure reis naar Nepal, teambuilding kan hier toch ook maar voor Borlée kan het nooit niet ver genoeg of duur genoeg zijn maar ja dat is normaal voor de Walen groot doen op de kosten van een ander