Exclusief voor abonnees

Belgian Tornados aangekomen in Kathmandu voor expeditie in Himalaya-gebergte: “Elke dag geloven dat je bergen kan verzetten”

De Belgian Tornados zijn inmiddels gearriveerd in Kathmandu.
Vincent Kalut De Belgian Tornados zijn inmiddels gearriveerd in Kathmandu.
Nog geen drie weken na hun WK-brons in Doha zijn de Belgian Tornados alweer toe aan een nieuw avontuur: op expeditie naar de ­Himalaya. Een nachtelijk ideetje van, hoe kan het ook anders, hun trainer Jacques Borlée: “Elke dag geloven dat je bergen kan verzetten, dat leidt tot prestaties.”

Het is het jaar voor de Olympische Spelen en dan weten de Belgian Tornados hoe laat het is: tijd voor teambuilding. In 2011 sleepte Jacques Borlée zijn atleten met poolreiziger Alain Hubert mee over een kille gletsjer in IJsland, in 2015 vormde de Grand Canyon in Arizona het decor voor enkele helse ritjes op de mountainbike en nu, zo’n tien maanden voor ­Tokio 2020, trekt het hele gezelschap naar Nepal. Het doel laat zich raden: de Mount Everest.

Wie een gift wil doen, kan dat via: sos-kinderdorpen.be/BelgianTornadosNepal

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.