Exclusief voor abonnees

Atleten zonder profcontract krabben zich in haren na uitstel Spelen: “Rondkomen met 300 euro per maand”

Eline Berings.
BELGA Eline Berings.
Het was dinsdag voor geen enkele sporter prettig om te horen dat de Olympische Spelen voor een jaar zijn uitgesteld, maar vooral voor atleten zonder profcontract is dat nieuws een serieuze streep door de rekening. Voor hen is de boodschap meer dan ooit: de broeksriem aanhalen, zo getuigen ­hordeloopster Eline Berings en polsstokspringster Fanny Smets.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Buckens

  Ik stel voor dat al de criticasters eens een maand die trainingsschema's mee volgen aan dezelfde inkomsten , misschien dat er dan meer respect zal zijn. Men staat te supporteren aan ongv 100 euro per maand bij het voetbal (mannen die maar een bal op 5 binnen krijgen van in de 16, en de rest is ernaast of pal op de keeper). Maar als onze andere sportmensen een medaille halen , is iedereen plots Belg.

 • Andy De Schieter

  Misschien zoals iedereen gaan werken misschien ?

 • luc andries

  inderdaad, volledig akkoord, misschien beter een deftige job zoeken in plaats van over latten of ver te springen; de meerwaarde hiervan = 0

 • Ludo Broeders

  Ik heb gewerkt en niet gegokt, mijn broodje is gebakken en leef nu op mijn spaarcenten. Sport is in mijn ogen nog steeds iets waar je zelf voor kiest, het is en blijft iets waar slechts enkelingen vruchten van plukken.

 • marc cauwenbergh

  In nederland zou dit nooit kunnen,hier hebben mensen geen respect voor sporters voetbal is het engiste wat telt en de rest is bijzaak.