"Politiek van Trump geen bedreiging voor kandidatuur LA voor OS 2024"

Casey Wasserman, voorzitter van het organisatiecomité van LA 2024, spreekt de media toe.
Photo News Casey Wasserman, voorzitter van het organisatiecomité van LA 2024, spreekt de media toe.
Casey Wasserman, voorzitter van het organisatiecomité van LA 2024, is ervan overtuigd dat de kandidatuur van Los Angeles voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2024 niet zal lijden onder het controversiële bestuur van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat vertelde Wasserman tijdens een bijeenkomst in het Los Angeles Coliseum, het mythische stadion van de Spelen in 1984.

"Sport heeft niets met politiek te maken", sprak de voorzitter klare taal. "We kunnen niet wachten om de diversiteit en eenheid van onze stad en land aan de wereld te tonen tijdens de Spelen van 2024. Sport is datgene wat iedereen ter wereld met elkaar verbindt."

Los Angeles is samen met de Hongaarse hoofdstad Boedapest en de Franse hoofdstad Parijs kandidaat om de Spelen in 2024 te organiseren. Volgens sommigen zou het decreet dat president Trump enkele dagen geleden invoerde, waarbij er een inreisverbod kwam voor inwoners van zeven landen met een grotendeels moslimbevolking, de plannen van LA kunnen dwarsbomen. Eric Garcetti, de democratische burgemeester van de stad, nam in dat opzicht het decreet al op de korrel. "LA is een stad van migranten die de rechten van elke inwoner verdedigt", sprak hij.

Vandaag bezorgde LA het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zijn derde en finale bidbook. Het IOC hakt op 13 september de knoop door tijdens een bijeenkomst in Lima.