“Evenepoel is gekwalificeerd voor Spelen en dat blijft zo”

Evenepoel.
Deceuninck-Quick.Step Evenepoel.
Over een nieuw wedstrijdschema voor de Spelen heeft het IOC nog niet gecommuniceerd. De volgende stap, zegt technisch directeur van de Belgische Wielerbond Frederik Broché, is nieuwe kwalificatiecriteria voor de Spelen van Tokio 2021 uitzetten.

De bekommernis gaat uit naar het BMX en de mountainbike. Broché: “We hadden goede hoop dat Elke Van Hoof zich op het WK BMX in Houston (26-31 mei) zou kwalificeren voor de Spelen. Nu is het nog even koffiedik kijken of we andere criteria moeten hanteren.”

Staat zeker niét ter discussie: de kwalificatie van Remco Evenepoel voor de olympische tijdrit. Evenepoel werd vorig jaar Europees kampioen in de discipline en is daarmee vanzelf gekwalificeerd. De volgende Europese kampioenschappen vinden plaats van 9 tot 13 september in Trento. Maar die zullen voor Evenepoel niets veranderen.

Broché: “Wie gekwalificeerd was, blijft gekwalificeerd. Ook aan de quota (vijf renners bij de mannen, drie bij de vrouwen) verandert niets. We moeten wel nadenken over de nieuwe timing die we zullen hanteren voor Tokio 2021. We zouden de olympische selectie voor dit jaar op 1 juni 2020 bekendmaken. Voor 2021 zullen we een nieuwe deadline stellen.” 

Remco Evenepoel.
Photo News Remco Evenepoel.
Elke van Hoof.
EPA Elke van Hoof.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.