Olivier Philippaerts Vlaams kampioen jumping

Archiefbeeld.
REUTERS Archiefbeeld.
Olivier Philippaerts is vrijdag op de Kerstjumping van Mechelen met Carlito C Vlaams kampioen geworden. In een barrage met zeven klopte hij Pieter en Wouter Devos.

Olivier Philippaerts volgt op de erelijst Koen Vereecke op, die de drie vorige edities van het kampioenschap van de Vlaamse Liga van de Paardensport (VLP) op zijn naam schreef. Met acht strafpunten in de barrage strandde Vereecke deze keer met Vanta op de zesde plaats.

Pieter Devos was met Couscous de eerste die in de barrage de nul op het scorebord kon houden. Twee combinaties later deed Olivier Philippaerts hem dat na en de de 21-jarige Limburger was bovendien ruim anderhalve seconde sneller dan Devos. Wouter Devos, de broer van Pieter, was de laatste die met Emporio Philippaerts nog van de titel kon houden. Hij zette wel de op één na snelste tijd neer, maar op de voorlaatste hindernis stootte hij een balk af, zodat hij zich tevreden moest stellen met de derde plaats.

Olivier Philippaerts was blij met de Vlaamse titel: "Het is de eerste keer dat ik Vlaams kampioen ben en dat doet wel iets. Op die manier kan ik ook eens iets terug doen voor de VLP, die mij via het Talententeam altijd sterk gesteund heeft. Carlito is een snel paard en in open lucht is hij nog sneller. Hopenlijk blijft hij de volgende dagen even goed presteren."