Olivier Philippaerts eindigt op vijfde plaats in Grote Prijs

afp
Olivier Philippaerts is met H&M Legend of Love vijfde geworden in de Grote Prijs van de Global Champions Tour jumping van Madrid, en dit na een foutloze barrage in 37.01 seconden. De zege ging naar de Duitse combinatie Marcus Ehning/Prêt a Tout.

De Belgische combinaties Gregory Wathelet/Citizenguard Taalex en Olivier Philippaerts/H&M Legend of Love sprongen een foutloze eerste ronde en mochten zo door naar de tweede ronde, voorbehouden voor de top 18. Jerome Guéry raakte in de eerste ronde één balk en deze 4 strafpunten en een tijd van 76.31 brachten hem op de 24e plaats van het eindklassement.

Europees vicekampioen Gregory Wathelet liep in de tweede ronde eveneens vier strafpunten op en moest zo vrede nemen met de 15e plaats. Olivier Philippaerts hield de nul wel op het scorebord en mocht zo door naar de barrage met acht. Daarin moest de Saudi Abdullah Alsharbaly met Tobalio als eeste de piste in. Hij deed dat heel voortreffelijk met een foutloze ronde in 36.08. Olivier Phillippaerts moest met zijn 10-jarige merrie als tweede de barrage rijden.

Ook hij hield de nul achter zijn naam, maar was met een chrono van 37.01 bijna een seconde trager. Uiteindelijk bleven liefst zes combinaties foutloos en was het de als laatste gestarte Duitser Marcus Ehning die met Prêt a Tout er als enige in zou slagen om de tijd van Alsharbatly nog te verbeteren en zo de zege te pakken. Olivier Philippaerts werd uiteindelijk vijfde en solliciteert zo uitdrukkelijk om met H&M Legend of Love een manche van de Furusiyya Nations Cup te mogen rijden.