Okapi Aalstar pakt beker na heuse thriller

BELGA
Okapi Aalstar heeft na een knotsgek duel de basketbeker gewonnen. De Oost-Vlamingen klopten in de finale in de Lotto Arena de Antwerp Giants na één verlenging met 96-89. Na de reguliere speeltijd stond het 75-75. Voor Aalst is het de eerste trofee uit de clubgeschiedenis

De 59ste finale van de Beker van België draaide uit op een bijzonder spannende slotfase. Bij rust stond Aalst 35-39 voor, maar in het derde kwart ontbonden de Giants hun duivels: dat leidde tot een 65-51 stand. De partij leek gespeeld, maar de Oost-Vlamingen knokten voor wat ze waard waren en kwamen terug tot één schamel puntje (71-70).

Aalst deed nog beter en kwam op amper zeven seconden van het einde zelfs op een 73-75 voorsprong. De Giants sleepten via een korf van Roll op één seconde voor de buzzer toch nog verlengingen uit de brand: 75-75.

In die verlenging naam Aalst meteen het heft in handen en de Giants waren voortdurend op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk won het team van coach Brad Dean met zeven punten verschil. Kevin Kruger werd topscorer met 31 punten. Op de erelijst volgt Aalst Bergen op.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA