Officiële weging geeft opmerkelijk resultaat: Wilder liefst 20 kg lichter dan uitdager Fury

Tyson Fury bracht 116 kg op de weegschaal.
AP Tyson Fury bracht 116 kg op de weegschaal.

De officiële weging voor het wereldtitelgevecht tussen de Amerikaanse titelhouder Deontay Wilder en zijn Britse uitdager Tyson Fury is zonder incidenten verlopen. Beide boksers hielden zich rustig bij de traditionele ceremonie in Los Angeles. Twee dagen eerder ging het tijdens een chaotische perspresentatie nog bijna fout tussen de twee zwaargewichten. Omstanders konden maar net voorkomen dat de twee vechtersbazen vroegtijdig met elkaar op de vuist gingen.

Fury (30) bracht 116 kg op de weegschaal, Wilder (33) bleek liefst 20 kg lichter. “Het is ongetwijfeld het belangrijkste gevecht in mijn carrière, maar niet mijn zwaarste duel”, zei Wilder, die in de nacht van zaterdag op zondag zijn WBC-wereldtitel verdedigt. “Ik heb tegen mannen gebokst die veel sterker zijn dan Fury. Ik ga hem knock-out slaan.”

Wilder behaalde als prof 40 overwinningen op rij. Fury is eveneens nog ongeslagen, maar zijn erelijst telt nog maar 27 zeges. Door mentale, fysieke en dopingproblemen is hij er ruim twee jaar uit geweest.

Deontay Wilder droeg tijdens de ceremonie een masker.
AP Deontay Wilder droeg tijdens de ceremonie een masker.
Action Images via Reuters2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philippe De Naeyer

    Willems Michel, jij kent dus duidelijk niets van boksen. Fury heeft mss niet het lijf van een atleet, maar zijn techniek is impressionant, vraag maar aan Glitsko. Wilder is een puncher, Fury een bokser.

  • willems michel

    Staat daar een bokser op de foto ? Niet gezien.