O’Sullivan (44) schoffeert jonge snookerspelers: “Ik moet al een arm en been verliezen om uit de top 50 te vallen”

Photo News
Ronnie O’Sullivan (44) zit in de kwartfinales van het WK snooker. Op klassieke wijze: na een hoogstaande partij tegen Ding Junhui (13-10) en na de match een resem van zijn jonge tegenstanders gretig schofferend.

Dat net Mark Williams (45), die net als vijfvoudige wereldkampioen O’Sullivan al sinds 1992 prof is, hem nu opwacht vindt ‘The Rocket’ toch wat vreemd. “De standaard van de lager gerangschikte snookerspelers is zo slap, dat ik al een arm en een been zou moeten verliezen om uit de top vijftig te vallen.”

In een spraakmakend interview met de BBC liet O’Sullivan ook na de wedstrijd van zich spreken. Zo kennen we hem. De opkomende snookertalenten maakt de Engelsman met de grond gelijk. De ranking geeft O’Sullivan alvast gelijk. Naast zichzelf en Williams zit ook John Higgins (45) nog steeds in de top zestien. Onder hun drietjes goed voor 13 wereldtitels en maar liefst 98 rankingtoernooien. 

Niet hun fout, vindt O’Sullivan. Wel die van de tegenstand en de jongeren in het bijzonder. “De meeste van die jongens zouden 'in onze tijd’ slechts ‘gemiddeld goeie amateurs’ geweest zijn. Niet eens échte amateurs hé. Zo slecht zijn ze. ‘t Is dankzij hen dat ik er nog altijd sta. Alsof het in hun wereld een lijkenhuis is.” 

Nog dit: O’Sullivan zit al voor de achttiende keer in de kwartfinales van het WK. Vorig jaar ging hij er wel al in de eerste uit. Tegen... amateur James Cahill (24).

Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Greta Beirens

  Heb dit interview live op BBC gezien. Het was humoristisch bedoeld, zelfs de interviewer moest ermee lachen. De pers heeft dit weer buiten proporties en context opgeblazen.Ronnie O sullivan is momenteel de beste snookerspeler aller tijden.Natuurlijk brengt dit veel jaloersheid met zich mee ...Duim dat hij vandaag de finale wint !

 • Erwin De Meyer

  Hij is de beste !

 • Patrick Van Hallewijn

  Je hebt eigenlijk maar ongeveer 10 die aan de wereldtop staan in de snooker. Deze staan in de top 10 omdat ze meestal ver geraken in belangrijke tornooien. De andere spelers oa onze belgische trots Brecel staat niet in de top 10 omdat ze veel te wisselvalige resultaten behalen en geen meer een constanter niveau behalen.Brecel wint een tornooi voor het WK maar geraakt niet door de kwalificaties.Dat zo niet mogen.

 • Albain Van Eycke

  Ja hij kan het weten. Het is nie voor niks een genie op de snookertafel.

 • Jean Petermans

  Hun niveau is niet enkel de oorzaak, ook het immense aantal ranking toernooien tov vroeger, nu kan je bij wijze van spreken, je punten gaan shoppen.