Exclusief voor abonnees

Nu nog alle andere bokstitels: Delfine Persoon klaar voor ultieme clash met Katie Taylor

BELGA
Al meer dan vier jaar zwaait Delfine Persoon in de WBC de scepter bij de lichtgewichten. Daar kon de Keniaanse Judy Waguthii zaterdag geen verandering in brengen. Het wordt tijd dat die andere koningin van de WBA en IBF, Katie Taylor, de krachtmeting met haar aangaat.

43 kampen heeft de West-Vlaamse op haar teller sinds ze in mei 2009 prof werd. In al die tijd leed ze maar één nederlaag, op 1 november 2010. Een accident de parcours, want Persoon was die dag eigenlijk te ziek om te boksen, vertelde ze. Veertig procent van haar overwinningen rondde ze af met knock-out, zoals zaterdag in Ardooie. Judy Waguthii kon vooral goed incasseren, aan uitdelen kwam ze amper toe. Na twee studierondes begon Persoon aan haar sloopwerk en in de vijfde ronde “ging de gas helemaal open”, zei haar trainer Filiep Tampere. Met de finish in zicht kraakte de Keniaanse dan toch en de ref zette het gevecht terecht stop: technisch knock-out. “Een correcte beslissing”, meende Persoon. “Want het was niet meer gezond voor haar. Ik weet niet of ik het zo lang had volgehouden. Nu moet ze drie maanden wachten voor ze weer de ring in mag, bij een gewone nederlaag kon ze dat al na vier weken.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.