Noorse skilegende Svindal zet na WK punt achter rijkgevulde loopbaan

EPA
Alpineskiër Aksel Lund Svindal zal na het WK van volgende maand in het Zweedse Åre (5-17 februari) een punt zetten achter zijn rijkgevulde loopbaan. Dat heeft de 36-jarige Noor, die op de sukkel is met zijn knie, laten weten.

Svindal haalde in zijn carrière heel wat prijzen. De Noor veroverde twee gouden medailles op de Winterspelen. In 2010 won hij in Vancouver de Super G, acht jaar later in Pyeongchang de afdaling. Hij zette ook vijf Wereldbekertitels (de reuzenslalom, combiné en tweemaal de afdaling) op zijn palmares en pakte twee eindzeges (2007 en 2009) in de Werelbeker.

In 2016 kwam hij in Kitzbühel zwaar ten val, waar hij kniepijn aan overhield die hem tot nu parten blijft spelen. "Het belangrijkste is dat ik in Åre aan de start kan verschijnen met een kans om te winnen", liet hij optekenen. "Dat is mijn doel. Ik zal het tactisch moeten aanpakken, voorspel ik." 

EPA
EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.