Nog nooit iets gewonnen en amper 90 euro inleg, maar één week later is amateur pokerspeler wel 1,12 miljoen rijker

kos
Shurane Vijayaram heeft afgelopen week een heus huzarenstukje gepresteerd. De amateur pokerspeler had tot voor kort nog nooit iets gewonnen tot hij iedereen verbaasde op het het Aussie Millions Main Event en zo met een buit van 1,12 miljoen euro aan de haal ging.

Met amper 90 euro inleg verzekerde Vijayaram zich op een rebuy toernooi van een plaats op de hoofdtabel waardoor hij het mocht opnemen tegen liefst 724 andere spelers. Na zes intensieve dagen wist de Australiër zowaar een plaats af te dwingen voor de finaletafel. Zijn zes tegenstanders speelde hij stuk voor stuk naar huis om in een beslissende tweestrijd met Ben Heath na een fantastische call het toernooi om zijn naam te schrijven. Vijayaram, die wel al een stevige chiplead had, doorzag de bluf van zijn opponent en haalde uiteindelijk de hoofdprijs van 1,12 miljoen euro binnen met een paartje vijven (zie video hieronder). Heath kon zich wel nog altijd troosten met 708.000 euro. Tobias Hausen, derde, hield aan zijn toernooi een slordige 439.000 euro over.

"Dit is ongelooflijk, het is een droom die uitkomt", zei Vijayaram na afloop tegen PokerNews. "Ik speel al heel lang poker, maar heb nooit echt toernooien meegespeeld. Dat hoop ik in de toekomst te kunnen veranderen, want ik geniet er wel echt van." Wat gaat de Australiër met zijn serieuze smak geld doen? "Ik ga het gewoon op de bank zetten en er een maandje niet naar kijken denk ik. Misschien ga ik wel enkele weken op vakantie om wat uit te rusten. Nu kan ik in ieder geval ook al mijn credit card afbetalen."

Twitter