Nikiforov sneuvelt in de herkansingen tegen vice-olympisch kampioen

Archieffoto.
photo_news Archieffoto.
Toma Nikiforov is er op het WK judo in Boedapest in de categorie tot 100 kg niet in geslaagd de halve finales te bereiken. Nikiforov moest in kwartfinales zijn meerdere erkennen in de Nederlander Michael Korrel, die won met twee waza-ari's. Ook in de herkansingen moest de judoka het onderspit delven.

Toma Nikiforov was na zijn verlies in de eerste kamp van de herkansingen tegen olympisch vicekampioen Elmar Gasimov zwaar ontgoocheld. Het stoorde hem vooral dat de Azeri kon scoren met een techniek, die hij verwacht had van zijn tegenstrever. Nikiforov (IJF-17) wist vooraf dat het een zware kamp zou worden tegen Elmar Gasimov (IJF-5).

"Wij stonden al vier keer tegenover mekaar. Twee keer kon ik winnen en twee keer won hij", verklaarde de 24-jarige Brusselaar. "Wie eerst kan scoren, wint de kamp. Dat was vandaag niet anders. Het stoort mij vooral dat ik geklopt werd met een techniek die ik van mijn tegenstrever verwachtte. Nochtans was ik in een goede dag en conditioneel was ik top. Maar het heeft dus niet mogen zijn. Een zevende plaats op een wereldkampioenschap is een resultaat waarvoor ik niet naar Boedapest ben gekomen. Daar ben ik echt niet mee tevreden".
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.