Nieuwe uitdaging voor marathonman Stefaan Engels: Acht keer 100 km in evenveel dagen

AP
In Gent is marathonman Stefaan Engels vandaag van start gegaan met een nieuwe recordpoging. Ruim drie jaar na zijn 365 marathons in 365 dagen wil de 53-jarige Gentenaar in één maand 2.272 kilometer door België lopen, met tijdens de laatste acht dagen acht keer 100 kilometer.

Momenteel staat de Italiaan Enzo Caporaso in het Guinness Book of Records met zeven wedstrijden van honderd kilometer in zeven dagen. Voor zijn zevende ultramarathon had hij 19 uren en 23 minuten nodig. Stefaan Engels hoopt dankzij een jaar voorbereiding, 28 jaar ervaring met duursport en een medisch team geruggensteund door VUB-professor inspanningsfysiologie Romain Meeusen de menselijke grens te verleggen, zonder zijn eigen grenzen te overschrijden.

Stefaan Engels wil 'met Route 2272' opnieuw mensen inspireren. Donderdag begon hij met een marathon van 42 kilometer en elke dag doet hij er 2 kilometer bij tot 86 kilometer. De laatste acht dagen van mei loopt hij elke dag 100 kilometer. In tegenstelling tot vier jaar geleden, toen hij zijn 365 marathons rond de watersportbaan in Gent liep, loopt Engels nu door gans België en wil hij zoveel mogelijk steden aandoen. Hij wil aantonen dat je veel kunt bereiken als je de angst om te falen opzij schuift. "Ik ben bereid om te falen, maar heb me tegelijk zo goed mogelijk voorbereid. 2.272 kilometer lopen in één maand lijkt gekkenwerk, maar dat hoeft het niet te zijn. Ik wil mijn grenzen verleggen, niet overschrijden."

Stefaan Engels is te volgen via www.mychallenge14.be.