Nieuwe beelden: mountainbiker filmde wrak van helikopter Kobe Bryant minuten na crash

Er is een nieuwe video opgedoken van enkele minuten na de helikoptercrash in Calabasas (Californië) waarbij Kobe (41) en Gianna (13) Bryant en zeven anderen zijn omgekomen. 

Volgens het Amerikaanse ABC News was Michael Dyer op 26 januari een ritje aan het maken met zijn mountainbike toen hij de helikopter op zowat 15 meter boven zijn hoofd zag passeren en “aan erg hoge snelheid” tegen de rotsen zag crashen. Kort nadien maakte Dyer met de smartphone beelden van de rook en het puin. Inside Edition, een Amerikaans nieuwsmedium, stuurde recent ook beelden de wereld in van een helikopter die in de problemen komt, maar het is niet bevestigd dat het om het luchtvaartuig gaat waarin Bryant & co om het leven kwamen.

AFP

Gissen naar oorzaak

Intussen blijft het wel onduidelijk wat de precieze oorzaak is van de crash. De onderzoekers vonden tussen de brokstukken alvast geen bewijs dat de motor het heeft laten afweten. Robert L. Sumwalt, voorzitter van de bevoegde US National Transportation Safety Board, gaf afgelopen vrijdag nog een stand van zaken. “Onze onderzoekers hebben al heel wat gegevens verzameld over de omstandigheden van deze tragische crash. We hebben er vertrouwen in dat we de oorzaak zullen vinden, en zo aanbevelingen kunnen doen opdat dergelijke ongelukken niet meer gebeuren.”

In een eerste rapport stellen de speurders dat onderzoek van de hoofd- en staartmotor geen duidelijke gebreken heeft aangetoond. “Er is geen bewijs van een catastrofale interne tekortkoming”, luidt het. Het onderzoek kan mogelijk nog maanden aanslepen. De helikopter, een Sikorsky S-76B, had geen zwarte doos aan boord. Het gezelschap was onderweg naar de Mamba Academy, het sportcentrum van de NBA-vedette. Op het moment van de crash hing er een dichte mist.

EPA

Lees ook binnen HLN+:

Kobe Bryant, van zijn jeugd in Italië tot de eerste NBA-titel: “Ik voelde constant de nood en de drang om de beste te zijn”

Verkrachtingszaak en moeilijke relatie met ‘Shaq’, Bryant kende niet alleen succes: “Kobe speelt te egoïstisch om te kunnen winnen”

Een Oscar voor de rest van zijn leven: Bryant was na zijn sportcarrière artiest, zakenman en vader

AFP10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michel Van der Hoydowch

  Deze video is eerder voor politieonderzoek en niet voor groot publiek bestemd .

 • Elke Claes

  Ronny Deckers: Veel fietsers hebben tegenwoordig een soort dashcam op hun helm. Wees maar gerust dat ze allang de hulpdiensten verwittigd hebben. En eerlijk gezegd: als je dat ziet crashen denk ik dat je wel weet dat er geen hulp meer mag baten.

 • Timo Meussen

  Als je naar de beelden kijkt van de crashlocatie, denk je echt dat iemand het zou overleefd hebben? Ook weten de meeste mensen met een beetje gezond verstand dat je best uit de buurt blijft van kerosine, en al zeker als de brandhaard nog actief is.. In mijn ogen kun je ook veel fout doen op een rampplek.. Ookal wil je mss alleen maar helpen..

 • pieter hauben

  Ipv te gaan kijken en ms helpen

 • Hubert Van Herck

  Op deze beelden is er weinig mist te zien.