Niels Bruynseels kroont zich op Equigala tot Atleet van 2018, Bernard Fonck leverde knapste prestatie

Niels Bruynseels.
BELGA Niels Bruynseels.
Niels Bruynseels is in evenementenzaal Docks Dome in Brussel op het eerste Equigala verkozen tot Atleet van het Jaar. Bernard Fonck, die individueel goud en met het Belgische team zilver haalde op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon, sleepte de trofee van Prestatie van het Jaar in de wacht.

Bruynseels kende in 2018 een boerenjaar. De ruiter uit Bonheiden schreef de Grand Prix van ‘s-Hertogenbosch, Knokke en Waregem op zijn naam. Bruynseels was daarnaast ook lid van het team dat de finale van Longines FEI Nations Cup in Barcelona won.

Fonck maakte vooral indruk op de Wereldruiterspelen. De ruiter uit Herentals veroverde in de Verenigde Staten de wereldtitel reining, en voegde daar in teamverband in dezelfde discipline het zilver aan toe.

Bruynseels viel nog een tweede keer in de prijzen. Samen met Pieter Devos, Nicola Philippaerts, Wilm Vermeir en Jos Verlooy kroonde hij zich tot Team van het Jaar. De Belgische ploeg pakte onder leiding van chef d’équipe Peter Weinberg de zege in de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona.

De award van Rookie van 2018 ging naar Simon Morssinkhof. De 18-jarige Limburger stapelde de prijzen op, met onder meer individueel brons en goud met het Belgische team op het EK voor junioren. Edouard Simonart mocht de Equibel Trophy in ontvangst nemen, de juryprijs. Simonart haalde zowel individueel als in teamverband het brons op de Wereldruiterspelen. Harley vd Bisschop werd tot slot verkozen tot Paard van het Jaar. Met deze Belgische Warmbloed wonnen de Belgen de finale van de Longines FEI Nations Cup.

Het was de eerste maal dat de Belgische Ruitersportfederatie KBRSF de awards uitreikte. Een jury van KBRSF-leden en enkele vakjournalisten kozen de winnaars

“Dit is ongelooflijk als je de concurrenten ziet waartegen ik moest opboksen”

Bruynseels kende in 2018 een boerenjaar. De ruiter uit Bonheiden schreef afgelopen jaar de Grand Prix van ‘s-Hertogenbosch, Knokke en Waregem op zijn naam. Met het Belgische team won hij ook de finale van Longines FEI Nations Cup in Barcelona. Daarvoor kreeg hij dinsdag nog de trofee van Team van het Jaar.

“Het is een hele eer deze prijs te ontvangen”, vertelde Bruynseels. “België is een klein land, maar heeft ongelooflijk veel talent in de paardensport. Het is dus niet niks dat ik de trofee win. Ik wil na mijn afgelopen sterke jaar ook het belang van mijn team onderstrepen. De mensen rond mij zorgen ervoor dat ik over de beste paarden kan beschikken en sterke prestaties kan neerzetten.”

“In 2019 hoop ik al het goede van de voorbije maanden te bevestigen”, vervolgde de laureaat. “Ik wil een sterk EK rijden en ga mij al proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020. Dat moet het doel zijn.”

BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.