Nicolas Colsaerts deelt leidersplaats na openingsronde in Turkish Open golf

Nicolas Colsaerts.
Getty Images Nicolas Colsaerts.
Nicolas Colsaerts staat na een sterke eerste ronde van zeven onder par (64 slagen) mee aan de leiding op het Turkish Open (EPGA/7 miljoen dollar) in het Turkse Antalya. Thomas Pieters is voorlopig gedeeld negentiende.

Colsaerts, die in de eerste groep van start ging, putte op de vierde hole een birdie weg waarna hij op de Regnum Carya golfbaan vervolgens birdies lukte op de holes zeven, acht en negen. Op hole twaalf noteerde hij een eagle waarna er op hole dertien nog een birdie viel. Met een birdie op de vijftiende hole stond hij op acht onder par. Na een mindere afslag op de zestiende hole, moest hij een bogey incasseren. Met zijn score van zeven onder par deelt de 34-jarige Brusselaar de koppositie met de Nederlander Joost Luiten en de Zuid-Afrikaan Haydn Porteous. 

"In het begin van mijn parcours moest ik aanvankelijk geduldig mijn kansen afwachten", verklaarde Colsaerts. "Je moet hier vooral opletten dat je de fairways niet mist. Als je een goede afslag lukt, kan je vlot de greens bereiken. Vanaf de zevende hole liep het lekker. Met vijf birdies en een eagle, na dertien holes, weet je meteen dat je goed bezig bent. De Turkish Open is één van de toptoernooien dit seizoen. Volgende week staat de Nedbank Golf Challenge op het programma, waarna het World Tour Championship, de afsluiter van het seizoen, volgt. Er zijn nu nog elf ronden te spelen en ik hoop het op één van deze toernooien goed te doen." 

Thomas Pieters, die de voorbije drie weken aan de slag was op de Amerikaanse PGA Tour, startte zijn ronde met een birdie op de tweede hole, waarna hij onmiddellijk een dubbele bogey moest incasseren. De 25-jarige Antwerpenaar kon de scheve situatie nog rechtzetten en dit na birdies op de holes negen, dertien en vijftien wat resulteerde in een ronde van 69 slagen, twee onder par, en een gedeelde negentiende plaats.

Nicolas Colsaerts.
Getty Images Nicolas Colsaerts.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.