NFL vaker naar het buitenland

afp
Een paar keer per jaar worden NFL-wedstrijden in Londen gespeeld en als het aan de American footballbond ligt, komen daar meer buitenlandse wedstrijden bij. Alle NFL-teams zijn in New York akkoord gegaan met nieuwe regels die het mogelijk maken om in meer landen dan alleen de VS en het Verenigd Koninkrijk te spelen.

Volgens NFL-baas Roger Goodell is een belangrijke stap gezet naar de uitbreiding van de NFL. Hij wil zijn competitie ook in het buitenland aan aanzien laten winnen. Met de wedstrijden op Wembley is hij daar al aardig in geslaagd. De NFL-partijen in de Britse hoofdstad trekken veel bekijks. Aan welke nieuwe landen Goodell denkt, is niet duidelijk, maar er wordt al gespeculeerd dat Mexico en Duitsland in aanmerking komen voor NFL-wedstrijden.

Het is overigens niet voor het eerst dat de NFL probeert zieltjes te winnen buiten de States. Tussen 1991 en 2007 had Europa een eigen NFL-tak: NFL Europe. Die competitie was vooral bedoeld om spelers te laten rijpen en klaar te maken voor het 'echte werk' in Amerika. Namens Nederland deden de Amsterdam Admirals lange tijd meer aan de Europese NFL-tak met in 2005 zelfs een kampioenschap. In 2007 werd vanwege geldproblemen de stekker uit NFL Europe getrokken.

EPA