Net niet voor Nina Derwael: één dag na WK-goud eindigt onze landgenote verrassend vierde op de balk

AFP
Eén dag na haar gloriemoment op de brug met ongelijke leggers is Nina Derwael er net niet in geslaagd om ook op de balk een WK-medaille in de wacht te slepen. Onze landgenote eindigde op een verrassende vierde plaats. De Chinese Tingting behaalde het goud, Simone Biles werd derde.

De 18-jarige Truiense, vice-Europees kampioene in het onderdeel, kreeg voor haar oefening 13.466 punten. Daarmee scoorde ze iets minder goed dan tijdens de kwalificaties, toen ze met 13.766 punten als zesde doorstootte naar de medaillestrijd.

Het goud in de finale was met 14.533 punten dus voor de Chinese Liu Tingting. Zij haalde het voor de 16-jarige Canadese Anne-Marie Padurariu (14.100 punten) en de Amerikaanse Simone Biles (13.600 punten).

De Nederlandse olympisch en Europees kampioene Sanne Wevers moest na een mindere prestatie (12.666 punten) tevreden zijn met de zevende plaats. Ook andere gymnastes gingen meermaals in de fout.

AFP
Photo News
AP



17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Adriaan De Backer

  Het moet pijn doen om 2x net naast een podiumplaats te grijpen. Maar 1x goud, en 2x een 4e plek is toch een topprestatie van Nina !!! Proficiat voor de sportvrouw van het jaar, en heel wat meer kunde dan onze overbetaalde voetballers.

 • Dirk Verstraete

  Tja als je normaal alleen maar naar voetbal kijkt en dan es per toeval naar turnen wordt getrokken door de media dan kan je van voetbalsupporters niet veel meer verwachten dan dat ze op de " arbiters" schelden! De D scores geven de doorslag op de E scores. Je moet het ook aandurven en maturiteit tonen om die hoge moeilijkheidsgraad uberhaupt te gaan instuderen ( vaak met kwetsuren tot gevolg) Puntentelling bij turnen voor dummies googelen en dan ga je minder dwaze kritiek geven hier!

 • John Stahl

  Ze blijft een wereldster.

 • Steven van Soom

  Inderdaad wereldvreemde reacties ivm Simone Biles, technisch is wat ze brengt zoveel hoger dat dat van de rest op alle toestellen, waardoor ze zich inderdaad meer fouten kan permitteren,wat niet Biles haar gewoonte trouwens ,normaal kleedt ze als een magneet. En trouwens geen enkele oefening op de balk was top uitgevoerd,door niemand. Proficiat Biles na een moeilijke periode en proficiat Nina.

 • linda sleyp

  Biles verdient dit brons niet, ze maakte te veel fouten. Maar ja, het is een Amerikaanse