Net geen achtste finale voor Van den Bergh op German Darts Championship

Dimitri Van den Bergh.
ANP Dimitri Van den Bergh.
Dimitri Van den Bergh (PDC 29) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales op het German Darts Championship (PDC/ET2/140.000 pond). In het Duitse Hildesheim moest de Antwerpenaar met 6-5 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Stephen Bunting (PDC 18).

In een aanvankelijk evenwichtige wedstrijd werden de eerste vier legs verdeeld en dit na onder meer een 124 uitworp van Van den Bergh. In de vijfde leg brak 'The Dreammaker' met een 48 uitworp door de darts van Bunting. Na nogmaals een 48 uitworp nam Van den Bergh een 4-2 voorsprong, maar de BDO-wereldkampioen van 2014 brak door de darts van onze landgenoot en kwam met een 114 uitworp op een leg van de overwinning. Van den Bergh kon met een 160 uitworp een beslissende leg uit de brand slepen. Bunting prikte echter dubbel zestien weg voor een plaats in de achtste finales. Van den Bergh wierp een gemiddelde van 96.38 per drie darts en noteerde een check-outgemiddelde van 71.34% tegen 95.56 en 46.15% voor Bunting.

Dimitri Van den Bergh.
Photo News Dimitri Van den Bergh.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.