Nele Gilis verovert eerste Europese titel in het squash

Nele Gilis heeft zich voor het eerst in haar carrière tot Europees kampioene in het squash gekroond. In de finale in het Roemeense Boekarest won eerste reekshoofd Gilis (PSA 18) met 3-1 van de Française Coline Aumard (PSA 33). De setstanden waren 9-11, 11-9, 11-8 en 13-11.

Voor de 23-jarige Gilis is het haar vierde EK-medaille, de eerste gouden. In 2016 won ze zilver, in 2017 en 2018 brons.

Gilis volgt op de erelijst de Engelse Millie Tomlinson op. Die versloeg vorig jaar in de finale in het Oostenrijkse Graz Coline Aumard met 3-1. De Française eindigt dus voor het tweede jaar op rij als runner-up.

Tinne Gilis (PSA 27), de 21-jarige zus van Nele, beëindigde het EK als vijfde. Ze won zaterdag haar laatste klassementsmatch tegen de Finse Emilia Soini (PSA 58) met 3-0 (11-7, 11-7, 11-5).
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kristel Lepez

    Proficiat Nele en ook Tinne! Het is zo, ze moeten er veel voor doen en veel voor laten, maar de echte erkenning krijgen ze niet en verdienen ze wel. Maar niet alleen zij, elke sporter hier in België die niet bij de veel verdienende sporten behoort, krijgt nauwelijks aandacht!....

  • Cas de sarcast

    Één beetje spijtig dat een mondiale zo weinig aan bod komt. Vadertje voetbal en moedertje wielrennen is al wat de klok slaat in het Vlaamse medialandschap. Dikke proficiat meisjes

  • luk machiels

    Topmeisjes die zussen! Heel gedreven en getalenteerd maar ook vriendelijk en gewoon tof. Perfecte vaandeldragers voor de squash in belgie .Proficiat beiden!