Nederlandse vrouwen zijn eerste eindwinnaars van Hockey Pro League

ANP
De Nederlandse hockeysters hebben voor eigen publiek de eerste editie van de Hockey Pro League gewonnen. In de eindstrijd in het Wagener Stadion van Amstelveen was de wereldkampioen te sterk voor Australië. De winst werd in shoot-outs veilig gesteld (4-3), na de 2-2 na reguliere speeltijd.

Net als eerder deze week in de halve finale tegen Duitsland kwam Nederland op achterstand. Mariah Williams scoorde voor Australië, door een strafcorner van Jodie Kenny in een aardige variant doeltreffend te verlengen. Na een aantal gemiste mogelijkheden voor Oranje maakte Marijn Veen de 1-1. Ze deed dat na voorbereidend werk van Maria Verschoor.

Nadat in het laatste kwart een treffer van Laurien Leurink op advies van de video-scheidsrechter was afgekeurd, verhoogde de formatie van bondscoach Alyson Annan de druk nog wat meer. Kelly Jonker maakte vervolgens de 2-1, na een pass van aanvoerder Eva de Goede.

Uit een door Kaitlin Nobbs benutte strafbal kwam Australië kort voor tijd toch nog op 2-2. De wedstrijd werd nadien beslist in shoot-outs. Morgen (om 17u00) spelen de Red Lions de finale van de Hockey Pro League bij de mannen. De tegenstander is ook dan Australië.

ANP
ANP

Red Panthers sluipen top-10 van wereldranking binnen

De Red Panthers staan op de nieuw verschenen FIH-ranking negende. De Belgische vrouwen winnen vier plaatsen dankzij hun knappe vijfde plaats in de Pro League. Nederland, de eindwinnaar van de nieuwe competitie, blijft op kop, voor verliezend finalist Australië en Argentinië.

Olympisch kampioen Engeland zakt terug naar de vierde plaats, voor het Duitsland van voormalig Red Lion Xavier Reckinger. De volgende FIH-ranking wordt begin september bekendgemaakt.

Bij de mannen staan de Red Lions voorlopig op nummer één. Morgenavod, na de finale van de Pro League bij de mannen, verschijnt een nieuwe ranking, en bij winst in de finale tegen Australië behouden de Belgische mannen zeker de eerste plaats. Bij een nederlaag is Australië de nieuwe nummer één.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.